Lukijat

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Hääpäivä!!! 29.6.2013


Perjantaina tulivat kaasot ja toisen vaimo meille seuraksi. Eihän nyt morsianta saanut jättää yksin viimeiseksi illaksi apinalauman kanssa :D

Ukkonen häädettiin pois, kun ei tietenkään morsianta saa ennen häitä nähdä, sen verran vanhanaikaisia/taikauskoisia tai jotain pitää olla :)

Ja illalla sitten kaasojen kanssa testailtiin vielä puvut ja korut, mitkä saapui kuin saapuikin ajoissa, vaikka oli jo melkein varma että koruostoksille joudutaan. No "ykköskoru" olikin aivan täydellinen, ja hyvä niin, niin sai Mömmeli sitten sen toisen laittaa.

Jo silloin tuli olo että en halua ottaa mekkoa enää pois, mutta ei sitä nyt sitten kuitenkaan mekko päällä viitsinyt nukkua, saati aamulla lähteä liikenteeseen.

Meidän ahkera "hoviompelija" vielä viimeisteli Masan mekon oikein käsin ompelemalla ja ai että siitä mekosta tuli upea! :) Kyllä on ihanalla kaasolla ihana vaimo :)

Tyttöjen iltaakun vietettiin, niin tottahan toki piti pizzat tilata, ja ihan kuin pizzakuski jotain olisi aavistanut, kun tyrkkäsi vielä ilmaisen limun mukaan :)

Seuraavana yönä tuli nukuttua suunnilleen 2½ tuntia, mutta siitä huolimatta pirteänä heräsin aamulla puoli 6 :)

Ihmetytti hieman, kun ei edelleenkään jännittänyt, ei sitten yhtään. Olinkin aivan varma, että se kaikki puuttuva jännitys iskee, kun kirkon ovista stutaan sisään kun musiikki alkaa ja sitten ei enää jalat kanna ja isäpappa saa kantaa minut sulhaselle :D (No siellähän se iskikin, mutta ei sentään ihan niin pahasti :D )

Kello kahdeksan oli aika meikkaajalle Korsossa, ja hieman jännitti, kun näki sen pikkutytön, jolla ei ollut vielä tissitkään kasvaneet, että minkähän pellemeikin se saa aikaiseksi! 
Mutta onneksi oli kaaso pelastamassa tilanteen ja minä olin hiljaa ja kaaso piti huolen että nätti tulee :)

Itsehän näin meikin vasta kun se oli valmis, ja vähän ehkä pelästytti, kun sen verran vahva meikki ja muuten omissa rytkyissä tukka päätä pitkin valuen.
Mutta hyvä meikki tuli, ei pandanaamiota, vaikka välillä kuulema vähän siltä näytti :D
Kiltti tyttö vielä kiinnitti tekoripset, mitkä "tukkataikuri" kehoitti hankkimaan.

Meikki oli edullinen (56€), kun en varsinaista häämeikkiä ottanut, mutta huulipuna, mikä totta kai piti ostaa, kun sen sata kertaa ainakin sai sitä illan aikana lisäillä oli aivan törkeän hintainen! Siis 39€ hiton huulipuna! Ryöstömeininkiä, mutta ei haittaa, hyvä syy oli ostaa :)

                              


Toinen rakas kaaso jäi meille lapsia hoitamaan ja huolehtimaan että Mömmökään ei ihan vallan intoudu meikkaamisessa liioittelemaan :) 

Siitä sitten kipaistiin hakemaan kukat, ja kimppu ei kyllä ollut ihan sitä mitä olin odottanut, mutta loppujen lopuksi sekin oli täydellinen :) 

Seuraavaksi matka jatkui Pähkinärinteeseen tukkataikurin" käsittelyyn. Vihdoin viimein!  Olinhan sitä jo odottanut keskiviikosta asti kuin kuuta nousevaa, että saan nähdä mahtavan kampauksen 



Olipas meidän kampaajamestarimme keksinyt vielä töihin ajaessaan pienen lisän kampaukseen, punainen lisäke korostamaan kampausta. Ja se kuullosti hyvältä, olinhan antanut vapaat kädet muutenkin tukan suhteen :)

Siitä se pikkuhiljaa alkoi muotoutumaan ja sen kunniaksi kaason kanssa korkattiin pullot skumppaa (pienet vain :D )




Eikä vieläkään jännittänyt!! Tukan laittoon meni n. 2½ tuntia ja hieman meinasi jännittää, tuleeko kiire, mutta hyvin kerettiin, eikä morsian myöhästynyt omista häistään :) (Sulhasen onni ettei tarvinnut alttarilla yhtään pidempään odotella :D )

Vihdoin viimein päästiin lähtemään kohti Kallion kirkkoa, jossa vihkiminen tapahtuu.

Jotenkin ei yllättänyt, kun edellinen vihkiminen ei ollut vielä edes alkanut, kun kirkolle saavuttiin, joten ei ollut meilläkään asiaa morsiammen huoneeseen, mutta onneksi kiltti vahtimestari vai mikä mies olikaan, päästi meidät toiseen paikkaan vaatteita vaihtamaan, muuten oltaisiin kyllä myöhästytty ja pahasti.
Mainittakoon tässäkin vaiheessa että ei jännittänyt :)

Mutta ai että kun oli meikit, tukka ja pukukin päällä, niin IKINÄ en itseäni niin kauniiksi ole tuntenut! :)

Siirryimme vihdoin viimein morsiammen huoneeseen isäpappaa odottamaan ja taisi sekin yllättyä kun huoneeseen saapui :) Ilmeestä päätellen oli positiivisesti yllättynyt, ja hyvä niin, etten vain omissa silmissäni näyttänyt kauniilta :D

Siinä vaiheessa alkoi hieman jännittämään kun käveltiin ruusuportista alas portaita ja kaasot lähtivät kävelemään :)

Felix Mendelssohnin häämarssi kun alkoi soimaan, niin sitten se oli menoa! Ei meinannut henki kulkea ja jalat kantaa, kun lähdettiin kohti alttaria! Ja kyllähän siinä menasi hieman kyynelkin vierähtää, mutta olin reipas ja hillitsin itseni :) Ymmärrän nyt miksi morsiammella on se saattaja :D


Hieman tilannetta helpotti, että tiistaina oltiin käyty harjoittelemassa ja tiesi miten homma kulkee.

Yksi pieni jännityksen aihe oli polvistuminen alttarille, mutta onneksi tuli sekin edellisenä iltana kotona testattua, että hyvin onnistuu :)

Vihkiminen meni hienosti, vaikka hetken tuntui kuin taju lähtisi..naamaa kuumotti ja henki salpaantui, oli se vaan niin uskomattoman hieno tunne seistä siellä edessä elämäni suurimman rakkauden, herra Ukkosen kanssa <3 

Rääväsuu-kaasoni luki pätkän raamattua ja siinä vaiheessa taas meinasi hieman kyynel vierähtää, mutta edelleenkin pystyin hillitsemään :)




Pappi oli upea, tilaisuus vielä upeampi ja hääpari kaikista upein! :)





                                      Koko kauneuden kruunasi upea timanttisormus <3



                                                       Ja niin he saivat toisensa <3


                                                       <3 Herra ja rouva Hägglund <3

Siitä matka jatkui ruusunterälehtisateessa upealla isäpapan hommaamalla vanhalla jenkillä kohti juhlapaikkaa, toki hieman mutkan kautta kun kaupungilla käytiin hieman pyörimässä.




Vieraat, tai suurin osa olivat jo saapuneet paikalle kun tulimme ja alkujuomat kilisteltiin ja pikkuhiljaa siirryttiin pöytiin ruokaa odottamaan.


Ruoka oli loistavaa, ohjelmaa oli jos jonkin moista, mm. morsiammen ryöstö (pääsi morsian Pub Pääskyyn kaljalle :D )


Ukkonen sain tehtäväkseen täyttää listan sanoilla jotka kuvaavat minua. Ja ihanan listan olikin tehnyt :)

Ehkä kaikista hauskin ja yllättävin ohjelma oli, kun  bestman ilmoitti, että kaikki miehet joilla on jotain morsiammelle kuuluvaa, voivat nyt palauttaa ne, ja niin alkoi joka pöydästä nuoria miehiä nousemaan ja aikamoinen avainnippu siihen eteeni kertyikin, 10 kpl kaiken kaikkiaan, kun miehet tulivat kiittämään ja mutaa :D Siinä oli herra Ukkonenkin ihmeissään :D

Puheet olivat aivan ihania,vaikka morsiammen isä, joka ensimmäisen puheen joutui pitämään, ei sen kumemmin puhetta pitänyt, mutta kaasot ja bestman sitäkin paremmat :)


     Myös hääkakku oli onnistunut valinta, ainakin hääparin mielestä :) Suklaa-chilikakku.


Ja niinkuin arvata saattoi, tottakai se oli morsian joka polkaisi ensimmäisenä, sulhanen kun ei koko hommasta oikein ollut tietoinen, ja ihmetteli että miksi pitää potkaista :D


Häävalssi, jota neljä kertaa harjoteltiin, sujui oikein hyvin, eikä edes tallottu toistemme varpaita..ainakaan pahasti :) Valssina toimi Kari Tapion Viimeinen valssi.
(häävalssi olikin asia, josta moneen kertaa väännettiin ennen häitä, kun ei tämä morsian osannut päättää ja aina mieli vaihtuii ja herra Ukkonen hermostui :D )

Ja vaikka vieraat ei mitään tanssijoita olekkaan, niin kyllä vaan sinne muitakin saatiin tanssimaan, ainakin ne pakolliset tanssit ja totta kai vähän muutenkin :)


Lastenvahti huolehti meidän pienestä frakki-miehestä, mutta kyllä mamma nyt sentään kerkesi hieman käydä moikkaamassa juhlinnan lomassa :)

Kaikki vieraat yhtä lukuunottamatta saapuivat paikalle ja pastori ei myöskään juhliin kerennyt, mutta tärkeimmät olivat juhlimassa meidän tärkeintä päivää <3 (lukuunottamatta lasten syntymiä)

Kaikki meni paremmin kuin hyvin, kun ei mietitä ammattitaidottomia tarjoilijoita jotka ei lapsille edes limua tarjonneet ruokajuomaksi :) Ja vieraatkin tuntuivat viihtyvän :)

Hääpuvusta pystyi seuraavana päivänä helposti päätellä että hauskaa oli, kun hieman punaviinitahroja tottakai illan aikana tuli :) (toivottavasti pesulassa saavat puhtaaksi)

Hotellille lähdettiin hieman ennen ravintolan sulkeutumista, ja hääyökin oli aivan ihana, vaikka tämä siivoustyranni (ei liity mitenkään hääyöhön) saikin aikaiseksi pienen riidan, totta kai, eihän sitä nyt edes hääyötä voi olla hieman tappelematta :D 

Kaason pakkaamat yöpalat jäi tietenkin ravintolaan, mutta olihan siellä onneksi pullo kuohuvaa odottamassa :) (josta puolet jäi juomatta)

Ihana ikimuistoinen päivä kaikin puolin, mutta aivan liian nopeasti ohi <3 :)

Seuraavan päivän kruunasi hotellin aamiainen, mikä kannettiin huoneeseen, ja Ukkosen huomenlahjaksi ostamat ihanat hopeiset korvikset :) Siitä oli hyvä lähteä keräämään taas perhe kasaan  Minttua lukuunottamatta, joka sai vielä yhden yön viettää kennel Hibykinissä <3 :)