Lukijat

perjantai 20. joulukuuta 2013

Synttäreitä ja sokerirasitusta

Viime viikon lauantaina esikoinen vietti syntymäpäiviää, ensimmäistä kertaa sai juhlia kavereiden kanssa niin, ettei mamma ole jaloissa pyörimässä :)
Löytyi pinjatat ja kaikki ja oli kuulemma kivat juhlat :) Sehän se on pääasia :)

Ukkonen poistui siksi ajaksi töihin ja minä painelin pienten kanssa vaaria häiriköimään.
Vieläkin oli vaari vähän puulla päähän lyöty, että taas tulee vauva :D
Vaimonsa taas oli jo aiemmin hieman epäillytkin, mutta ei ollut kehdannut kysyä, koska olisihan nämä "muodot" saattaneet johtua vielä edellisestä synnytyksestä.

Kerroinpa heillekkin, mikä keskustelu käytiin mummini 85-vuotis syntymäpäivillä, silloin kun viikkoja oli vasta sen reilu 5.

Mummin hyvä ystävä kysyi että "Joko olet päässyt kiloista eroon?" Minä siihen että "Anteeksi mitä?" Ja keskustelut jatkui näin:

Y: "Raskauskiloista."
M: "Joo, kaikki on lähtenyt."
Y: "Aijaa, no kyllähän sitä vähän tohon mahalle jää, mutta onneksi sulla on nyt aikaa laihduttaa, kun et heti ole tekemässä lisää lapsia, vaan kasvatat nämä nyt isoiksi."

Ei muuten ollut kaukana etten tokaissut että "Nyt on kuule vähän liian myöhäistä kun uusi on jo tulossa!" Osasin pitää suuni kiinni :D

Kyllä osaavat olla asiallisia nuo vanhemmat ihmiset :/ Kerroinpa tämän saman myös mummilleni viime sunnuntaina (sen jälkeen kun olin kertonut, että hänestä tulee taas kerran isomummi :D ) kun tulivat synttäreitä juhlimaan, ja voin olla aika varma, että tämä ystävä tulee kuulemaan tästä :D

Sunnuntaina vietettiin sukulaissynttäreitä siis. No sankarihan ei vieraista sen kummemmin välittänyt, vaan pysytteli omassa huoneessa nuorimman tätinsä kanssa kännyköitä näpläten.

Minä näppäränä tyttönä pyöräytin taas suussa sulavat juustokakut, kaksi kappaletta, että anopille ja veljenpojalle oli oma pienempi, kun noita ruoka-aina vammaisia ovat :)




Tämän kummoisempia tarjoomuksia en tällä kertaa vaivautunut vääntämään, mutta hyvin ne nämäkin kelpasi :)

Maanantaina käytiin sitten nappaamassa passikuvat lapsille, että päästäisiin edes johonkin reissuun, kun se ensi kesän reissu nyt peruuntui.
Esikoisesta ja jätkästä kuvat onnistui oikein hyvin, mutta Masa ei oikein tykkää valokuvaamisesta, ja sen kyllä huomasi :D Tässä paras kuva :D



No onneksi kelpasi tuo kuva kun keskiviikkona oli sitten Keravan kyttikselle aika varattuna, että saatiin passit kaikille paitsi Ukkoselle, siltä kun se jo löytyy. Ja sainpa vihdoin viimein tilattua itselleni uuden ajokortinkin :) Vanha kun oli melkein poikki ja siitä tuli huomautus jo jokunen vuosi sitten, ja olihan se viellä vanhalla nimelläkin :D
Halpaa lystiä, vain 250€ passit ja ajokortti! :/
Samalla tuli tehtyä hieman jouluostoksia, ja Masalle tuleekin hienot uudet punaiset nuken vaunut ja jätkä saa sen mamman kauan himoitseman lattiapalapelin :) 

Eilen aamulla oli sitten se kovasti "odotettu" sokerirastus, ja senkin pääsin Keravalle hoitamaan, kun täältä omalta terveyskeskukselta aikoja löytynyt.
Ihana naapuri tuli taas poikansa kanssa apinoita vahtimaan ja minä pirteänä lähdin yrjö kurkussa pilkko pimeässä mersu-bussilla etsimään oikeaa osoitetta :) Ja kappas, olin perillä minuuttia aikasemmin kun aika oli varattu, ja ei tarvinnut edes odotella! :)
Ja ai että se litku oli herkullista, kuin jääkylmää vadelmamehua! Olisin voinut ottaa muutaman mukillisen enemmänkin. Ja se helpotti myös oloa, niin sujui se 2 tuntia mukavasti Vauva-lehteä lueskellessa :) Helppo nakki siis tälläkin kertaa, vaikka pelkäsin kyllä vähän muuta, kun aikasemmin rasitus on ollut aina silloin rv 26 noin suunnilleen ja silloin ei mitään oksetusoloja muuten ole ollut.

Ja pisteet taas kerran meidän neuvolalle! Vaikka se täti hieman pöhelö onkin, niin kyllä se vaan hommansa hyvin hoitaa! Jo eilen päivällä tuli soitto, että taas on arvot hieman ketuillaan ja pitäisi lähteä mittaria noutamaan.
Paastoarvo oli siis taas hieman yläkanttiin, 5,8, kun raja on 5,3.
No sanoin että mittari löytyy jo, niin täti meni hieman hämilleen, eikä tiennyt että miten päin olisi, ja lähti sitten kysymään, että onko ok jos mittaan vanhalla mittarillani, mikä toimii, olin aamulla juuri testannut. Se sitten onneksi sopi, eipä nimittäin olisi ollut tänään aikaa mittaria lähteä hakemaan, kun tänään uusi yritys rokotetutkimuskeskuksessa, kun nyt on luvat molemmille lapsille :)

No mittaamisen aloitan vasta joulun jälkeen, niin ei nyt jouluruokailuja tarvitse murehtia :)

Eipä tuo mittaaminen enää niin hirveää ole, kun sitä sen verran tuli jo viime odotuksessa tehtyä :) Ja kun muutenkin ollut puhe, että joulun jälkee saa sitten herkut jäädä kauppaan, niin ehkä sitä saa arvot pidettyä jotenkin kurissa :)

Tänään pyörähti siis jo viidestoista viikko käyntiin, eli rv 14+0 ja juhannukseen on enää 26 viikkoa, eikä vieläkään talvesta tietoakaan! :)
Musta joulu tiedossa todennäköisesti, mutta ei anneta sen masentaa :)