Lukijat

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kahden vauvan koti :)

Niin se vaan yllätti! :) Helppoudella siis, ainakin näin alkuun :)

Ihan ensimmäinen viikko kotona kahden vaippapaviaanin kanssa, kun Ukkonen oli vielä töissä, oli helppo, siis todella helppo! :)
Vauvahan siis aika pitkälti nukkui, mutta ei tuo Masa osoittanut mustasukkaisuuden merkkejä sitten ollenkaan,vähän aina kävi vauvaa paijaamassa, mutta ihan sai pieni mies rauhassa nukkua ja elämä ei muuttunut paljon muuten kuin että minä olin taas maitobaari :) (hetken sain nauttia hieman isommista tisseistä :D )
Loppui sekin lysti lyhyeen, kun maitoa ei tälläkään kerralla tullut paljon neljää viikkoa pidempään.
Mutta pääsee nyt Ukkonenkin osallistumaan vauvaan ihan joka asiassa :)

Vauvan, eli Alexanderin kasvaessa ja päiväunien vähentyessä, tuntuu että ei tämä mamman oma aika siltikään ole ihan nolliin mennyt, vaan edelleen kerkeää tämä tietokoneaddikti näpytellä ihan riittävästi, kun nuo lapset on niin kilttejä, että aika paljon nukkuvat samaan aikaan päiväuniakin :)
Toki nyt muutenkin hieman "helpompaa" kun Ukkonen on myös kotona (lukuunottamatta tätä viikonloppua kun on mökillä kavereiden kanssa "rentoutumassa" :) )

Vielä kun imetin, niin silloin aina hieman meinasi naurattaa, kun helposti onnistui kahden lapsen syöttäminen, ja siinä samalla jopa oma syöminen :) Jotenkin niin kaukainen aika siitä kun esikoisen sain ja joskus ehkä tuntui ettei edes itse saa ruokaa lämpimänä syötyä, niin nyt syötän kolme kerrallaan..ja vielä helposti :)

Haastetta arkeen tuo ulkoilu..olen vissiin "hieman" laiskistunut, kun ulos lähteminen on käynyt välillä aivan ylivoimaiseksi. Tosin jo se tuo haasteen, että kolmas kerros ilman hissiä. Ei vaan innosta tämän ryhmä rämän raahaaminen portaissa :/
Mutta tässäkin asiassa näin väliaikaisesti on kiva että Ukkonen on kotona, niin ei tarvitse kaikkien lähteä ulos kun Masa haluaa keinumaan :)
Siinä vaiheessa kun palaa töihin, on mamman PAKKO ryhdistäytyä :)

Nyt tässä kaiken häähuuman ja muun lomailun lomassa on hieman rytmit sekoittuneet, mutta aika hyvin silti mennään sillä, että yhdeksältä on Masan nukkumaanmenoaika ja normaalisti ilman heräämisiä nukutaan kahdeksaan/kymmeneen, eli loistavat unet kaiken kaikkiaan :) Välillä jopa pidempäänkin nukkuu :)
Nyt jo muutama viikko Alexanderkin on nukkunut yhdellä syötällä yön, kun nukahtaa kymmenen jälkeen ja aamulla ysin/kympin pintaa herätään :)
Eli aivan ihanat unet lapsukaiset vetää :)
Toki niitä huonompiakin öitä on joskus ollut, niin vähän vaan ettei edes mieleen tule :)
Päiväunille mennään kahdentoista ja yhden välillä, riippuen ihan siitä heräämisestäkin :)
Masa syö aamulla puuron herätessään, päivällä ruokaa ja välipalaa ihan normaalisti ja illalla iltapuuro. Ja Alexanderhan syö vähän väliä päivisin, mutta silloinkin on mamman kädet ( vaikka tämän Saatanan keksinnön, tietokoneen näpyttelylle) vapaat kun pullolla mennään :)



Masa tykkää kovasti katsella piirrettyjä, ja en ajattele sitä pahalla, siinähän katsoo, ei se lapsi siitä pilalle tai rikki mene. Muumit on tämän hetken lemppareita ja NiHao Kailan on toinen suosikki edelleen :)

Nyt jo yli kuusi viikkoa kahden vauvan kanssa eläneenä voin sanoa, että saan siivota, tehdä ruokaa, pyykätä, istua koneella, eli kaikkea mitä yhdenkin vauvan kanssa, ihan samalla lailla kuin ennen. Alexander kun tykkää imurin metelistä ja Masa ratsastaa imurilla, niin ei ole este tehdä kotitöitökään :)
Ainoa este kotitöille on Ukkonen, ei silloin huvita siivota kun yhdessä ollaan kotona, eli hyvä Ukkosen välillä lähteä vaikka kalaan, niin minä saan siivottua :)

Yllätys mikä myös tuli, oli se että vaipparoskis on AINA täynnä, siis ei sitä Masan kanssa tarvinnut tyhjentää kuin kerta viikkoon, ja nyt joka toinen päivä aivan täysi! Mitä rahan menoa, mutta siitä huolimatta kestoja en tule edes kokeilemaan!
Pyykin määräkään ei ole tolkuttomasti lisääntynyt, kun meidän pieni herrasmies ei maitoa tuhlaile, vaan kaikki pysyy sisällä melkeinpä aina :)

Esikoinen on aivan ihana näiden pikku apinoiden kanssa :) Vie Masaa pihalle ja vaihtaa vaippaa pyytämättä :) Tänään yllätti ja ihan omatoimisesti vaihtoi elämänsä ensimmäisen kakkavaipan! :) Ja tottakai ylpeänä sen jälkeen sitten kertoi :)

Mutta kun kahden vaippaikäisen kanssa on näin helppoa, niin johan se on vauvakuume iskenyt! Ei hitto sentään! :D Mutta ei siitäkään huolimatta lisää ole tulossa ihan heti :) Krooninen vauvakuume se taitaa olla, ja varsinkin mahakuume :D

Masallahan pientä uhmaa pukkaa, mutta se nyt johtuu iästä, ei vauvasta. Koiran ruoka maistuu edelleen, mutta nyt kieltäessä ruoat lentelee pitkin keittiötä ja kaiken mitään käsiinsä saa, joutuu vesikippoon, myös mamman puhelin kertaalleen. Niin kestävä kuitenkin oli, vaikka siellä tovin uiskenteli, että muutaman tunnin kuivumisella taas toimi :) Tavarat muutenkin lentelee, mutta silti pikkuveljeään kohtelee ihan mukavasti :) Välillä paijaa  ja nyt vihdoin lopettanut syliin kiipeämisen keinussa :)

Ainoa mikä mammaa stressaa, on se, että joskus nämä pienet palleroiset pitää laittaa hoitoo ja itse pitää muka jotain tehdä!! Tuntuu että se aika on jo niin lähellä, vaikka saahan tässä nauttia kotona olosta vielä ainakin vuoden :) Mutta kun aika menee vaan niin kamalan nopeasti ja ennen kuin huomaankaan, nämäkin pikku kakkiaiset on jo isoja kiukuttelevia esi-teinejä! :)

Tarkoitus ei nyt ole antaa sitä kuvaa, etteikö niitä huonojakin päiviä olisi..on toki, mutta 97% ihania ja 3%vähän vähemmän :) Onhan kaikilla huonoja päiviä, ihan jopa pienellä vasta hetki sitten syntyneellä herrasmiehellä. Aina ei vaan voi olla kivaa. Sitä varten (ja tottakai muutenkin kuin vain vauvojen takia, onhan se parasta mitä minulle on tapahtunut lasten lisäksi) meillä on rakkaampaakin rakkaampi pappa, herra Ukkonen, pääsee mammakin tuulettumaan välillä eikä tarvitse "vieraiden" hoitoon lapsia jättää ja jaksaa sitten ne 3% taas oikein hyvin :)
Eli pääosin tämä tuplavauva-arki on juhlaa <3 Mutta työtä näissä riittää, vaikka välillä ei siltä tunnukkaan, kun jotenkin liiankin luonnollisesti sujuu :)


      Masa ei keinustaan luovu, vaan aina kun keinu on vapaa, on Masa siellä salamana :D


Apinalauma :) Vain pappa (herra Ukkonen) puuttuu :)

Mamman vauvat <3

Yhdessä kylvyssä :)

Nätisti paijataan :)