Lukijat

maanantai 14. lokakuuta 2013

Kokkausta

Viime viikko meni siis leipoess..ihan omaksi iloksi vaan :) Joku hiton leivonta-kärpänen on tainnut pahasti purasta :D

Yhtenä päivänä leivoin vanija-kreemi täytteisiä muffinsseja, ja eipä ne kauan pöydällä vanhentuneet, Masa taisi syödä puolet :D (Meillä on lapsilla terveet ruokatavat :D ) No saahan sitä välillä herkutella! :D Mutta vaikka itse sanonkin, niin ai että tuli herkullisia :P


Ja kun kerta vauhtiin pääsin, niin tulipa yhtenä päivän, (ja sitä seuraavanakin tehtyä kauralastuja :) NAM! Ne on herkullisia! Niitä tuli lapsena tehtyä paljon mummin siskon luona kyläillessä :)

Keskiviikko iltana jo haaveilin pannukakusta, ja torstai-iltana oli sitten se väännettävä :)

Perjantaina kun Ukkonen kävi kaupassa, niin sokeria pyysin tuomaan, mutta yllättäen juurikin sen unohti, joten illalla koiran kanssa lenkillä käydessäni oli pakko vielä kauppaan kipaista sitä hakemaan, ja voita tottakai lisää, kun oli lauantai-aamulle jo selvät visiot mitä haluan tehdä :)

 Lauantaina siis kun oli vieraita tulossa, heräsin pirteänä kuudelta, kun Ukkonen lähti kalastuskilpailuihin ja itse aloin niitä kauralastuja paistelemaan, tein vielä mustikkapiirakan, paras piirakka mitä ikinä olen tehnyt! Vanija-kreemi täytteellä sekin ja oikein harmittaa, kun pakastimessa ei ole enää mustikoita ja jääkaapissa on enää pieni pala piirakkaa :(
Ei siis pääse uutta tekemään :(

Tarkoitukseni oli tehdä vielä niitä herkullisia muffinsseja voikreemi-kuorrutteella, mutta voi loppui kesken, joten jätin sitten tekemättä.

Yhtenä päivänä ruokaa laittaessa, kun kuorin ja suikaloin 4 kiloa perunaa eteisessä istuen, Alexander vieressä keinuen ja Masan kylpiessä, niin kyllä alkoi tuntumaan aika suurperheen elämältä, kun ruokamäärät aika huimia. Meni nimittäin lähes kaksi tuntia niitä perunoita tehdessä :)
Seuraavalla kerralla taidan ostaa kaupan valmiin peruna-sipuli sekoituksen :D

Mutta kyllä se itse tehty aina parempaa on (ainakin melkein aina) Ja tällä kertaa onnistui oikein hyvin :) Jopa Masa, joka viime aikoina on nirsoillut kaiken suhteen, tykkäsi äidin tekemästä kinkku-kiusauksesta ja söikin aivan hurjia annoksia.


Tämän kokoinen vuoallinen riittää meillä kolme päivää, joten joko meillä syödään paljon, tai sitten meitä on vaan monta syömässä :D
Mutta tosissaan kun useimmiten määrät on aika samanlaisia, niin voisi kuvitella että on isompikin perhe.

Siskoltani saimme kauan toivomani 10 litran kattilan häälahjaksi, ja se onkin kovassa käytössä pataruokia ja koittoja tehdessä. Tuo 7 litrainen, minkä aikanaan sain kun 10 litraista toivoin, niin on aivan liian pieni meidän tarpeisiin :) Nyt voi siis tehdä vaikka 17 litraa kerralla :)

Ja tänään pääse tämä mamma tekemään ison kattilallisen sienirisottoa, kun ahkera esikoinen oli viikonloppuna mummolassa kerännyt 8 litraa sieniä. Itselläni kun jostain kumman syystä omalla mökkireissulla (ilman lapsia) jäi sienet metsään..oli niin paljon muita kiireitä :D
  Mieli tekisi jo mennä tekemään, mutta taidan odottaa että nuo apinat tuolta herää, syöttää ne, käydä hieman pihalla, laittaa pennut päiväunille, ja sitten vasta alkaa tekemään, muuten menee sekin aika sohvalla pötkötellessä :)

Ja edelleen tekisi mieli niitä muffinsseja tehdä, mutta ei sitä voita tuonne kaapiin ole edelleenkään mistään ilmestynyt.
Ja ehkä hyvä kuitenkin niin, koska kyllä se vaa'an viisari vielä jossain vaiheessa alkaa heilumaan sinne väärään suuntaa, vaikka vielä ei herkutteluilla ole ollut minkään laista vaikutusta.. paitsi alas päin :)

Kohta on onneksi joulu, ja hyvällä tekosyyllä pääsee pipareita ja torttuja vääntämään :)