Lukijat

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Muka kiirettä pitää

Miten on elämä muuttunut kolmannen  pienen tulon jälkeen?
No tästä sen huomaa, ei ole aikaa enää istahtaa koneelle näpyttelemään turhanpäiväisiä..ei vaikka niin monet kerrat mieli olisi tehnyt, niin aina täällä joku pikku apina pitää kiireisenä :)

Ei se muuten tunnu, ihan yhtä helppoa on kuin kahden kanssa. Siinähän tuo kolmas menee jo niin rutiinilla.

Ainoa ero kahteen edelliseen on, että tämä nuorin, Herra Putte-possu, se on semmoinen tissimies mammanpoika ettei tosikaan :) Ja ihanaahan se on että näin kun todennäköisesti viimeinen vauva on, niin tällä kertaa mammalehmällä maitoa riittää, ja poikahan otta kaiken ilon siitä irti :)
Ja kyllä mammakin nauttii :) On se ihanaa ja ihanan helppoa. Jotenkin ihan kamalan vaikealta tuntuu, kun Putella kohta ikää jo puoli vuotta, että kyllä se on tässä pikkuhiljaa annettava muutakin kuin maitoa.
Ja ollaankin jo maisteltu :) Hedelmällä aloiteltiin, pappahan siis aloitti silloin kun Putte päivälleen 4kk, kun mamma lähti mökille ottamaan hieman vapaata :)
Ja ai että oli kova pala kun pappa teki mamman vauvasti ison pojan heti kun silmä vältti, juurikin tuolla soseen antamisella :)
No nyt on maisteltu jo kasvissoseita ja antoipa pappa myös spagetti ja jauhelihasosetta perjantaina :)
Niin se vaan väkisinkin tämä vauva kasvaa :(

Mutta silti pääasiallinen ravinto on vielä kuitenkin maito, ja kiva niin :) Sillä kun Putte kasvaa ihan Matildan mitoissa, ettei ainakaan kukaan voi väittää, etteikö ruokaa saisi :) Menee kohta painossa ohi veljestään :)

Arki menee hirmuista vauhtia, ja tuntuu kyllä niin hurjalta, että kohta tuo pieni tosiaan on jo puoli vuotta, kun vastahan se syntyi!
Kovasti yrittää jo liikkeelle ja selällään ei pysy ollenkaan. Ja hermohan siinä sitten menee kun pylly pystyssä nenä kiinni lattiassa äheltää ja mihinkään ei pääse :) Eikä kyllä mitään kiirettä tarvitse pitää, ainakaan mamman mielestä :) Ei tarvitse olla niin hätäinen että 10 kuisena lähtee kävelemään niinkuin nämä kaksi edellistä, tai 9 kuisena niinkuin ensimmäinen :) Saisi nyt vielä hetken olla vauva :)

Jätkästäkin on tullut jo niin iso poika, kehitys 2-vuotiaan tasolla. Ihmekkös tuo kun on tuo ihana isosisko keneltä ottaa mallia kaikessa :)
Puhetta tulee hirmuisen paljon. Neuvolassa kun kysyi että paljonko sanoja tulee, 10, 15? Niin sanoin että kyllä ennenminkin 50 :) Ja se siis on lähempänä totuutta.
Ihanaa kun noista on niin paljon seuraa toisilleen. Ja ei siitä mustasukkaisuudesta edelleenkään tietoa, tykkäävät vauvasti niin mahottomasti ja Putte tykkää kun isommat viihdyttää, yleensä lapset saavat ne parhaat naurut Putelta :)

Joulu on kohta ovella, ja reilu kuukausi tässä onkin kuunneltu kuinka joulupukki tulee kohta ja tuo nuket ja autoja, joka päivä Matilda muistaa kertoa :) (ihan niinkuin myös sen että fafa on tuhma kun söi kaikki suklaarusinat:D )
Joulukuusi on ollut pystyssä jo viikon verran, ja kumossa myös monet kerrat, koristeet kun on saatava pois myös ylhäältä :)

Ja näin kun mamma on innostunut leipomisesta, juustokakuista varsinkin, nyt nyt on alkanut mietityttää tuleva kouluun haku..haluanko oikeasti kokiksi, vai lähtisinkö uudestaan yrittämään leipuri-kondiittorikouluun, mieluummin kun kuitenkin leivon, vaikka aina nuo ei ihan niin menekkään kuten tahtoisin..kuten esimerkiksi tänä aamuna kun glögijuustokakun päälle kiillettä aloin laittamaan..no se saamarihan valui pitkin jääkaappia, ja taas olisi tehnyt mieli paiskata kakku ikkunaan.. no nyt se on pakastimessa hyytymässä, josko kumminkin onnistuisi :) Toivottavasti, koska ei tässä enää mitään uutta kerkeä tekemään, kun tänään juhlitaan esikoisen 12-vuotis päiviä jotka olivat torstaina.

Tuossa kertaalleen kun samaista kakkua tein (tämä on nyt neljäs kakku tässä kuukauden sisään), niin se minun monitoimikonehan hajosi alkuvuonna, niin käsivatkaimella koitat sitten jotain muna-sokerivaahtoa tehdä, niin hermohan siinä vain menee, niin laitoin Ukkoselle viestin että sillä vatkaimella ei tee hevonvittuakaan, niin mitä teki rakas mieheni.. tuli seuraavana päivä töistä kotiin valtava Kenwoodin laatikko sylissä, oli rakkaani käynyt hakemassa raivohullulle tuliterän monitoimikoneen <3 :) Kyllä siinä taas kerran sydän pakahtui, että miten voikin olla noin mahtava mies minulla <3 :)

Pikkujouluristeilyltä tuo ihanan Ukkonen toi juurikin sen pyytämäni hajuveden :) Mamma sai siis joululahjansa hieman etuajassa :)
Mitä ihmettä sitä itse tuolle miehelle ostaa?! Muutakin kuin kalsareita :D
No eiköhän sitä jotain keksi :)

Ihana rauhallinen aamu kun viideltä noussut ylös, niin kerrankin saa hetken istua rauhassa, yleensä kun tuo Putte on heti kuuden jälkeen jo mamman kaverina :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti